رفتن به محتوای اصلی
x

گروه سلامت در بلایا

معرفی گروه آموزشی سلامت در بلایا و فوریتها

  1. تاریخچه دوره دکترای سلامت در بلایا و فوریت ها در دانشگاه علوم  پزشکی اصفهان
  2. الف) دوره دکترای تخصصی پژوهش محور
  3. اولین دوره رشته مدیریت سلامت در حوادث و بلایا مربوط به سال 92 بود که یک دانشجو در این مقطع پذیرش و در سال 1396 فارغ التحصیل شد. این دوره تنها یک مرتبه اجرا شد.

 

  1. ب) دوره آموزش محور

به استناد رأي صادره در دويست و سی و نهمین جلسه شوراي گسترش دانشگاه‌هاي علوم پزشكي مورخ 22/6/1393  با راه‌اندازي رشته سلامت در بلایا و فوریتها موافقت به عمل آمد تا از ظرفیت ‌ اعضای متخصص در این حوزه در حد 5 ردیف تشکیلاتی بطور ویژه و اعضای سایر گروه‌های آموزشی مرتبط در سطح دانشگاه به طور عضویت وابسته و دوگانه  بهره برداری ‌نماید و پذيرش دانشجو در مقطع دكتراي تخصصي (Ph.D.) سلامت در بلایا و فوریتها در بهمن 1394 صورت پذيرفت (تاریخ: 8/7/1393، شماره: 1927/500/د).

  1. معرفی دوره دکترای تخصصی رشته سلامت در بلایا و فوریت ها  و اهداف آن

دوره دکترای تخصصی رشته سلامت در  بلایا و فوریت‌ها یک برنامه آموزشي بين رشته‌اي از علوم سلامت است كه به تبيين مراحل چهارگانه كاهش آسيب، آمادگي، پاسخ و بازيابي در بلايا و فوريت ها ( اعم از طبيعي، انسان ساخت و بيولوژيك)، با هدف حفظ و ارتقاء سلامت جسمي، رواني و اجتماعي، و مديريت آن در سطوح مختلف مي پردازد.

  1. مأموریت

رسالت این گروه، ظرفیت سازی و تربیت نیروی انسانی آگاه، ماهر، پژوهشگر و مدیر برای حال و آینده بخش سلامت کشور به منظور آموزش، پژوهش، پیشگیری، کاهش خطر و مدیریت علمی صحیح اثرات سلامتی بلایا و فوریت ها است. 

  1. هدف کلی

تربیت دانش آموختگان برخوردار از دانش، نگرش و توانمندی‌های عملکردی لازم در زمینه حوادث، بلایا و فوریت ها

  1. اهداف اختصاصی
  1. ظرفیت سازی و تربیت نیروی انسانی حال و آینده بخش سلامت کشور برای آموزش، پژوهش، سیاستگذاری و مدیریت خطر بلایا و فوریت ها
  2. تولید شواهد و منابع علمی مورد نیاز کشور و مراجع بین المللی در زمینه های پیشگیری و کاهش خطر بلایا
  3. برآورده نمودن نیاز‌های علمی بخش سلامت کشور برای مدیریت و کاهش خطر تهدیدهای طبیعی، انسان ساخت و بیولوژیک و کمک به مداخلات برای کاهش آسیب پذیری و خطر پیامدهای سوء سلامتی در بلایای طبیعی و انسان ساخت و فوریت ها
  4. توسعه همکاری‌های بین حرفه ای اعضای گروه از طریق توسعه مهارت های ارتباطی، کار تیمی و روابط بین فردی و حرفه ای
  1. چشم انداز آینده: درخواست رشته های جدید

تقاضای تأسیس سه دوره کارشناسی ارشد در رشته های سلامت در حوادث و بلایا، سلامت و ترافیک و پدافند غیرعامل جهت بررسی و اقدام مقتضی انجام گردیده است. هم چنین این گروه در حال بررسی برای پیشنهاد رشته های جدید مرتبط با این موضوعات است.

  1. تقویم آموزشی گروه سلامت در بلایا و فوریت ها

بر اساس برنامه درسی مصوب شورای گسترش آموزش پزشکی و سایر مقررات آموزشی مرتبط، تقویم آموزشی گروه سلامت در بلایا به شرح زیر مورد بررسی و تصویب قرار می‌گیرد:

1-    در تقویم آموزشی گروه سلامت در بلایا و فوریتها ، دانشجویان دکترای تخصصی، در طول سه نیمسال اول، علاوه بر گذراندن واحدهای آموزشی، در مراکز مرتبط در داخل و خارج از دانشگاه در حیطه مدیریت بحران کارآموزی و  کارورزی خود را می گذرانند و با ساختار سازمانی ، تشکیلات ، ماموریت و اهداف این سازمانها آشنا شده و با کارکنان و مسئولین این سازمان ها تعامل و ارتباط نزدیک برقرار می نمایند تا بستر مناسب برای همکاری های علمی و اجرایی گروه با چنین مراکزی فراهم شود.

2-    در راستای افزایش توان علمی و پژوهشی گروه، دانشجویان دکترای تخصصی در طول دوران تحصیل (اعم از دوره آموزشی و پژوهشی)، موظف به مشارکت و حضور در ژورنال کلاب ها و نشست های تخصصی و مشارکت در فعالیت های پژوهشی داخل و خارج دانشگاه می باشند که در غیراین صورت، از شرکت آنان در آزمون جامع جلوگیری می شود.

  1. عرصه های آموزشی دانشجویان

به منظور گذراندن واحدهای کارآموزی و کارورزی، دانشجویان به سازمان‌های زیر معرفی خواهند شد:

  1. مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی
  2. دبیرخانه پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی
  3. جمعیت هلال احمر استان
  4. سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی
  5. کلیه بیمارستان ها و مراکز بهداشتی
  6. معاونت درمان و مرکز MCMC
  7. معاونت بهداشتی

همچنین پیشنهاد می‌گردد دانشجویان، به عنوان نیروهای ارزیابی، مستندسازی وعملیاتی کارورزی در هنگام بروز حوادث و بلایا در کشور، در محل حادثه حضور داشته باشند تا بدین ترتیب توان فنی خود را در این زمینه بالا ببرند.