رفتن به محتوای اصلی
x

مراسم تشييع پيكر استاد بزرگوار دكتر عباس ادیب از بنیانگذاران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

مراسم تشييع پيكر استاد بزرگوار دكتر عباس ادیب از بنیانگذاران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان صبح امروز (یکشنبه 17 مرداد ماه) با حضور دکتر عباس رضائی استاندار اصفهان، دکتر طاهره چنگیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی، دکتر طالبی رییس دانشگاه اصفهان، دکتر محمد رضا صبری معاون آموزشی دانشگاه، اعضای هیات رئیسه دانشگاه، دانشکده ها، سازمان نظام پزشکی، جمعی از اساتید، فرهیختگان، هنرمندان، دانشجویان، دوستان و خانواده آن مرحوم برگزار شد.
در اين مراسم دکتر طاهره چنگیز رئیس دانشگاه، دکتر قفقازی عضو پیشکسوت هیات علمی دانشکده داروسازی، دکتر جعفریان رئیس دانشکده داروسازی در سخناني به وصف فضائل اخلاقي و علمي اين استاد فرهيخته پرداختند.
دکتر محمد رضا صبری ضمن ابراز تاسف برای فقدان این استاد بزرگ افزود: دكتر عباس ادیب مصداق بارز ز گهواره تا گور دانش بجوی ... بود . او زندگي خود را وقف آموزش، پژوهش و ترویج علم و دانش كرد و اين کوشش بی وقفه در جهت ارتقاي دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بر هيچكس پوشيده نيست.
در ادامه بخش کوتاهی از سخنان استاد دکتر عباس ادیب به سمع اعضای حاضر در مراسم رسانده شد و روش استاد در تدریس به فراگیران با ارائه شاه کلیدهای درس با زبانی ساده، شیوا و اثرگذار نشر داده شد. باشد که آموزه های استاد فقید به عنوان الگویی ارزنده مورد بهره برداری تمامی اساتید و مدرسان قرار گیرد. چکیده ای از این پیام ارزشمند به شرح زیر تقدیم می گردد:
نگاهم همیشه به دانشجو بوده است. در روش تدریسم همیشه درس را به بهترین، ساده ترین و جامع ترین شکل در مغزم می ساختم و تحویل دانشجو می دادم، تا دانشجو شاه بیت های درس را فراگرفته و همیشه در ذهنش بخاطر بسپارد. همواره دانشجویان قدیم و جدید من اذعان دارند که درسی که از من فرا گرفته اند هیچگاه از ذهنشان پاک نشده است.

پیکر این استاد گرانقدر  پس از تشییع در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و اقامه نماز در قطعه نام آوران باغ رضوان به خاک سپرده شد.
دکتر عباس ادیب حبیب‌آبادی، پزشک داروساز ایرانی، پدر علم فارماکولوژی ایران، استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دارای تالیفات و ترجمه‌های شاخص علمی بود که در روز جمعه 15 مردادماه در سن 99 سالگی درگذشت.
این استاد فقید در طول حیات علمی از هیچ کوششی برای روشن نگاه داشتنی چراغ علم در این سرزمین دریغ نورزید و تا سن ۹۶ سالگی به تدریس در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد.
گفتنی است دکتر ادیب بیش از حدود ۲۰ هزار صفحه کتاب نوشت که همه در طب و داروسازی راهگشای بسیاری از بیماری‌ها می باشد.

ایشان برای ترجمه کتاب تشخیص و درمان طبی بیماری‌ها برگزیده دومین دوره کتاب سال ایران شد؛ همچنین برگزیده پنجمین دوره جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان سال ۱۳۹۸ گردید.
از مهمترین آثار ایشان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از مکتب خانه تا دانشگاه: شتاب دگرگونی‌های مردم اصفهان در هشتاد سال اخیر
- بیماری‌های گوارشی و هلیکوباکترپیلوری: پاتوفیزیولوژی، تشخیص و درمان
- فارماکولوژی مامایی: مبانی مستند برای کاربرد ایمن داروها
- روشنگری در پزشکی کهنه و نو
- فارماکولوژی پزشکی
- ژن درمانی